× Kiinteistöliiton talous- ja veroneuvonta sekä korjaus- ja tekninen neuvonta palaavat joululomalta 7.1.2025. Jäsenten lakineuvonta palvelee normaalisti.
× Kiinteistöliiton talous- ja veroneuvonta sekä korjaus- ja tekninen neuvonta palaavat joululomalta 7.1.2025. Jäsenten lakineuvonta palvelee normaalisti.

Yhtiökokouksen järjestäytyminen

Yhtiökokouksen avaa yleensä taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja. Kokouksen avaajasta ei ole laissa säännöksiä, joten kokouksen voi avata myös esimerkiksi isännöitsijä tai joku hallituksen jäsenistä.

Kokouksen alussa suoritetaan kokouksen järjestäytyminen eli valitaan yhtiökokoukselle:

  • puheenjohtaja
  • sihteeri
  • pöytäkirjantarkastajat ja
  • ääntenlaskijat.

Yhtiökokouksen puheenjohtaja voi olla hallituksen puheenjohtaja, muu kokoukseen osallistuva tai tarvittaessa esimerkiksi ulkopuolinen asiantuntija. On melko tavanomaista, että hallituksen puheenjohtaja toimii myös yhtiökokouksen puheenjohtajana. Kokouksen puheenjohtajaksi valittu kutsuu kokouksen sihteeriksi yleensä taloyhtiön isännöitsijän. Sihteeri voi olla myös muu henkilö.

Lain mukaan pöytäkirjan allekirjoittaa puheenjohtajan lisäksi yksi pöytäkirjantarkastaja. Tyypillisesti yhtiökokoukselle valitaan kuitenkin kaksi pöytäkirjantarkastajaa. Samat henkilöt voidaan valita myös kokouksen ääntenlaskijoiksi. Pöytäkirjantarkastaja ja ääntenlaskija voi olla kokouksessa mukana oleva osakas tai esimerkiksi isännöitsijätoimiston työntekijä.

Haku

Kirjoita hakukenttään hakusana tai sen osa. Älä käytä jokerimerkkejä. Tällöin haku etsii kaikki mahdolliset osumat, joista löytyy käyttämäsi kirjainyhdistelmä. Esimerkiksi Tupakointi tai tupak toimivat molemmat hakusanoina.