Emil Aittokallio
14.04.2025
Asunto-osakeyhtiön tontin omistusmuoto ei pelkästään vaikuta osakehuoneistojen kauppahintaan, vaan se vaikuttaa merkittävästi myös yhtiön hoitokustannuksiin. Suomessa asunto-osakeyhtiöitä on tyypillisesti perustettu omalle tontille, vuokratontille tai valinnaiselle vuokratontille. Viime vuosina asunto-osakeyhtiöitä on lisäksi perustettu uudella niin sanotulla keskinäisellä tonttiyhtiö -mallilla.
Lue lisää
Minna Anttila
07.04.2025
Joskus yhtiökokouksessa havaitaan, että jokin asia olisikin tarkoituksenmukaista käsitellä myöhemmin, toisena ajankohtana. Tällaisessa tilanteessa yhtiökokous voi päättää enemmistöllä, että kyseinen asia siirretään jatkokokoukseen. Vaihtoehtoisesti yhtiökokous voi päättää, että kyseisen asia käsitellään myöhemmin erillisessä yhtiökokouksessa.
Lotta Laurila
28.03.2025
Taloyhtiöiden yhtiökokouskauden lähestyessä nousevat keskusteluun erilaiset kokousten järjestämiseen liittyvät käytännön haasteet. Olennaisessa roolissa yhtiökokouksen tehokkaan kulun osalta on yhtiökokouksen puheenjohtaja.
Anssi Väätäinen
16.04.2025
Julkisessa sanassa on alkuvuoden aikana nostettu useampaan kertaan esiin rakennusalan uusin potentiaalinen murheenkryyni; 2000-luvulla rakennettujen ja saneerattujen kiinteistöjen valurautaviemäreiden korroosio- ja vuoto-ongelmat.
Jukka Kero
15.04.2025
2020-luvun alkuun on osunut isoja yllätyksiä ja epävakaata kehitystä. Suomen talous on polkenut paikoillaan suurimman osan finanssikriisin jälkeistä aikaa. Positiivista asuntopolitiikassa on ollut se, että asuntoja on rakennettu paljon viimeisen 10 vuoden aikana. Tilanne on monissa verrokkimaissa EU:ssa tässä suhteessa erittäin paljon huonompi. Miltei kaikkialla muualla kärvistellään – useista syistä – asuntopulassa. Asuntoja rakennettiin buumin aikana lopulta Suomessa toki liikaa kysyntään nähden, ja menee pitkälle vuoteen 2026, ennen kuin tämä ylijäämä on sulanut suurista kaupungeista ja uudet taloyhtiöt ovat asettuneet kunnolla osakashallintoon.
04.03.2025
Koronapandemia ja sota Ukrainassa nostivat kuluttajahintoja, rakennuskustannuksia ja kiinteistön ylläpitokustannuksia lähemmäs 20 prosenttia kolmessa vuodessa. Vaikka tämä kehitys on nyt rauhoittunut, kustannusnousu aiheuttaa vieläkin ongelmia esimerkiksi kotitalouksissa ja niiden omistamissa taloyhtiöissä. Käytettävissä olevat tulot ottavat kiinni kustannukset hieman jälkijättöisesti.
Käyttäjätunnuksesi on Kiinteistöliiton jäsenrekisteriin tallennettu sähköpostiosoitteesi.
Et voi kirjautua, jollet ole ensin rekisteröitynyt käyttäjäksi.